Ragasztószalag tépő gép használata

A ragasztószalag tépő gép használata nagyon egyszerű, de hasznos, ha tisztázunk néhány fontos dolgot. Aki már csomagolt nagyobb tételben is tisztában van azzal, hogy a kartonzáró gép szinte az összes folyamatnál szükséges. Legyen az kartondoboz, műanyag fólia vagy csomagoló papír mindig szükség van ragasztószalagra. Érdemes vásárolni egy csomagzáró gépet, mert olcsó és nagymértékben megkönnyíti a csomagolással töltött időt.

Sokfajta kartonzáró gépet lehet vásárolni. Az egyik fontos szempont a minőség. A jó melóhoz jó eszköz kell, tartja a mondás. Alaposan nézzük meg, hogy a ragasztószalag feszítő fokozatmentesen állítható legyen, mert minden tesa szalag más-más feszítési erőt követel. Ez után vegyük szemügyre a vágóélet. Itt arra figyeljünk, hogy éles legyen és az a jó, ha tüskeszerűen cikk-cakkos az éle.

Bizonyosodjunk meg arról, hogy a tekercs tartójára teljes egészében rátoltuk a csomagolószalagot. Egyébként a széleket gyűrni fogja, ami a szalag tapadását csökkenti az esztétikáról nem is beszélve. A ragasztószalagot mindig úgy rakjuk fel a csomagzáró gépre, hogy a szalag nem ragasztós fele nézzen a görgő irányába.

A ragasztás végén a csomagolószalagot el kell vágni - vagy, ahogy sokan mondják - tépni. Ehhez döntsük előre a gépet a karunk felemelésével és egy határozott mozdulattal húzzuk a gépet a ragasztással ellentétes irányba. Akkor jó a vágás, ha a transzparens plasztik leszorító lap már elérte a szalag és a doboz felületét.

A kézi kartonzáró gépek zöme a szabványos 50 mm-es ragasztószalagokhoz készült. Ezek jelentős része a 20-33 mm szélességű ragasztószalagokkal is szuperál. Az 50 mm-nél szélesebb szalagokhoz is kaphatók gépek, de ezek beszerzése csak indokolt esetben szükséges.

Forrás: wts.hu, 2018-12-28 23:44