Különleges online rádió

Számos szeretett zene egy különleges online rádióban

Az online rádió műsorvezetőinek többsége látás- és mozgás sérült, akik közösen készítenek műsorokat egészséges munkatársakkal. Felettébb dicséretes, hogy az online rádióban 20 műsorvezető dolgozik önkéntesként.

Aki ennek az online rádiónak az adásait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen beszél nem lát. Ettől függetlenül a beszédtechnikája teljes mértékben ugyanolyan, mint egészséges kollégáinak. Adatok a Lépés Rádió online rádió weboldalon. Fontos célja a szeretett online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébiránt nem tudják feltárni tehetségüket. Az online rádió csapatának lényegi, hogy a társadalom többi rétege jobban megismerje látássérült embertársait.

Sajnálatosan hazánkban még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Kerüli a fogyatékkal élő egyéneket és nehezen tudja elképzelni, hogyan tud valaki vakon műsort vezetni az online rádióban. Ez idő tájt már sok helyen található érzékenyítő program. Amelyet acélból hoznak létre egyesületek, hogy az ép társadalom kellően megismerje a sérült emberek világát. Ebben partner a nem mindennapi online rádió.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-02-28 15:34