Honlapkészítési tippek Verdes János ajánlásával

Hazánkban a vevőszerző weboldal készítés gyerekcipőben jár. Tömegével készülnek olyan honlapok, amelyek szinte semmilyen hatással sincsenek az adott cég profitjára. Az ilyen honlapok gyakran csak a pénzt, energiát emésztik komoly profit nélkül. Az eset oka Verdes János weboldal készítő szakember szerint az oktatás: komolyak a hiányosságok, és rossz célközönségnek szólnak a témában elérhető oktatási anyagok.

A weblapkészítés során rendszerint félvállról veszik a weboldal igazi szerepét. Verdes János véleménye szerint a weblap egy eszköz a vállalkozások ügyfél növelő arzenáljában. Erről részletesebb tudnivaló Verdes János weboldalán található. Az üzleti honlap készítésének a célja elsősorban a leendő ügyfelek megtalálása és megszólítása. Ennek a módja Verdes János szerint teljes mértékben hiányzik a mai oktatási rendszerből. A diákoknak ma már előírt tananyag a honlapkészítés. Az iskolai órákban megtanulják a HTML programozás szabályait. Főiskolán és egyetemen PHP, MySQL programozást tanítanak, ami a mai kor dinamikus honlapjainak nélkülöztehetlen alkotó elemei.

Programozásban kiváló szakembereket nevel az oktatás. Ezek a webmesterek sokszor a programozáson túl nem látják és nem is láthatják a valódi célt. Ugyanis az ő munkájuk csupán a programkód elkészítése, nem a vevőszerzés. A webmesterek szempontjából műalkotás egy olyan weboldal, amiben nincs programozási hiba még akkor is, ha az elkészített program semmilyen hatással sincs a megrendelő profitjára. Verdes János weblapján azt nyilatkozta, hogy világhírű a magyarok a utánozhatatlan problémamegoldó képessége. Sok multinacionális informatikai óriáscég dolgoztat magyar származású programozókat Amerikában és Európában egyaránt.

Verdes János állásfoglalása szerint a félreértést nem az informatikai, hanem a vállalkozásokat érintő oktatásban található nagymértékű hiányosságok jelentik. A vállalkozásokat senki sem készíti fel arra, hogy milyen elvárások alapján készíttesse el weboldalát egy webmesterrel. Verdes János szerint a a honlap tulajdonosának szükségtelen HTML, JavaScript, JQuery, CSS, MySQL weboldal készítő nyelvek ismerete. Ez a webmester feladata. A cégvezetőnek azonban első számú feladata és felelőssége, hogy a webmester tudását miként használja fel az üzletében.

Forrás: seozseni.hu, 2016-04-02 17:01